Загадката на Бермудския триъгълник - „DC-3“ - Разследването

Харесва ли ти?
Харесва ми Не ми харесва
Рейтинг:
От: , Гледана: 324

На 27 декември 1948 г. около 19 часа 40 мин. NC-16002 се приземил в Сан Хуан, Пуерто Рико, след затруднения с колесника.* Според твърденията капитан Линкуист разправял, че когато бил спуснат, предупредителните светлини на колесника показвали, че той не е блокиран. Сервизната служба на летището била помолена да прегледа акумулаторите на самолета. Установило се, че не са заредени и нивото на течността в тях е ниско. Когато му съобщили, че ще бъдат необходими няколко часа, за да се заредят акумулаторите до нормалния им работен капацитет, капитанът помолил техника да им сипе вода и да ги върне в самолета, без да ги зарежда. Съобщено било, че системата от предупредителни светлини на колесника не работи изправно, но тя не била поправена.

В 20 часа 30 мин. екипажът на NC-16002 попълнил плана за международен полет от Сан Хуан за Майами… и капитанът заявил, че самолетът е в изправност. Но един час по-къс-но… в самолета открили неизправност на акумулаторите и той (бил) забавен. Поради това забавяне планът на полета станал невалиден… Някъде към 21 часа 15 мин.* NC-16002 рулирал до края на писта 27… и кулата не могла да се свърже с него по радиото. Началникът на Транспортната служба на Пуерто Рико… отишъл при самолета, където екипажът му съобщил, че приемателят на самолета работи редовно, но поради изтощените акумулатори предавателят не действува нормално. След като обсъдил въпроса с екипажа и след това с контролната кула по преносимата радиостанция в колата, началникът разрешил да се излети по временен план за полета. Било постигнато съгласие самолетът да остане в близост до Сан Хуан, докато генераторите заредят достатъчно, за да може да се предава. Ако това се постигне, ще бъде попълнен нов план за международен полет и самолетът ще се отправи за Майами. Само-летът излетял към 22 часа 03 мин.** и единадесет минути по-късно съобщил на Комуникационния център в Сан Хуан, че не може да се свърже с контролната кула и се отправя към Майами по редовен план за международен полет. Докато самоле-тът бил на път, уловили няколко съобщения от него, но по-на-татъшните опити да се установи връзка, за да се уточни планът на полета и да се установят координатите му, се оказали неуспешни…


Капитан Линкуист бил летял по маршрута Сан Хуан - Майами като втори пилот на компанията „Еърборн Транспърт, Инк.“, но това бил първият му полет като капитан в тази компания. Независимо от това, той бил летял по маршрута и имал опит в района като военен.

Коментари

Back to Top